Activiteiten in Nijmegen

Nijmegen is erg in trek. Een mooie oude stad met genoeg bezienswaardigheden, uitgaansmogelijkheden en hotels om in te verblijven, voorzien van alle luxe die u van een hotel in zo’n sfeervolle stad zou verwachten. Als u erover nadenkt om een weekendje in Nijmegen door te brengen of gewoon een bezoek aan deze mooie stad wilt brengen, dan is het goed om te weten dat er voldoende activiteiten in Nijmegen zijn om gebruik van te maken.

Het Muzieum in Nijmegen

Een van de activiteiten in Nijmegen om te doen is het bezoeken van het Muzieum, het ervaringsmuseum over zien en niet zien. Hier kunt u een unieke kijk nemen in de wereld van slechtziende en blinde mensen, alles vanuit unieke en bewonderingswaardige perspectieven. Een prachtige en rijke ervaring waar u nog lang over na zult praten.

Speeltuin de Leemkuil in Nijmegen

Als u kinderen heeft, dan is een bezoek aan speeltuin de Leemkuil echt iets om te doen. Verspreid over ongeveer 3,5 hectare bos kunnen uw kinderen van meer dan 80 speeltoestellen genieten. Het is dan ook de grootste buitenspeeltuin in Nijmegen en omgeving. Om het gehele terrein staat een hek, zodat u de kinderen in principe gewoon hun gang kunt laten gaan. Hoewel er op het terrein van de speeltuin geen eigen parkeerterrein is, kunt u er toch gemakkelijk bij parkeren. Ook is er een horecagebouw aanwezig waar de kinderen – mocht het even regenen – kunnen kleuren en tekenen. En duurt de bui wat langer, dan wordt er een film afgespeeld. Een heerlijk uitje voor op die mooie zomerdagen.

Project Escape

Ook Nijmegen heeft een heuse escaperoom, waar u binnen een periode van 60 minuten uit moet zien te ‘ontsnappen’. Dit doet u door raadsels en dergelijke op te lossen. Uw verstand gebruiken en samenwerken is hierbij van belang. Een heel erg leuke en meeslepende ervaring waarbij u geheel in een bepaald verhaal wordt meegenomen. Een van de meest meeslepende activiteiten die er in Nijmegen te vinden zijn.

Ook kunt u in Nijmegen de bioscoop bezoeken, zijn er theaters en nog meer musea te bewonderen. Er zijn meer dan genoeg activiteiten om een dag en zelfs een heel weekend mee te vullen. Dus mocht u van plan zijn om deze heerlijke bruisende stad binnenkort eens met een bezoek te verblijden, dan kunt u hier alle activiteiten in Nijmegen vinden om zo een heel gezellige dag of weekend om te genieten in te plannen.