Bezienswaardigheden in Nijmegen

Tijdens uw bezoek aan Nijmegen kunt u genieten van winkelen, maar ook is er meer dan genoeg cultuur om op te snuiven en zijn er ruim voldoende bezienswaardigheden om van te genieten. Nijmegen is dan ook een heel erg oude stad met ongelooflijk veel cultuur, overal waar u kijkt is er van die cultuur wel iets terug te zien.

Monumentale panden voor de Sint-Stevenskerk

Wat te denken van de prachtige monumentale panden voor de Sint Stevenskerk. Hier kunt u van een lekker hapje en drankje genieten terwijl u op uw gemak om u heen kijkt en de prachtige bezienswaardigheden in Nijmegen in u opneemt. Want deze monumentale panden zijn zeker het bekijken waard.

Hortus Nijmegen

Ook de hortus Nijmegen is een bezienswaardigheid die u echt eens gezien moet hebben. Deze prachtige botanische tuin stond eerder bekend als de Hortus Arcadië en is onderdeel van park Brakkenstein en is aangelegd tussen 1969 en 1971. Sinds 2002 worden er in de zomermaanden prachtige akoestische tuinconcerten gehouden, iets wat u natuurlijk niet zou willen missen.

Restanten van de omwalling van Nijmegen

Zo zijn er ook nog de restanten van de omwalling wat echt een bezienswaardigheid in Nijmegen te noemen is. Daarbij hoort het Hunnerpark met de Belvédère en het Kronenburgerpark met de Kruittoren. Een mooie herinnering aan vervlogen tijden. U waant zich werkelijk even in een andere plek.

De grote of Sint-Stevenskerk

Als we het over bezienswaardigheden en cultuur hebben, dan mag daar de grote Sint-Stevenskerk niet aan ontbreken. Het is de oudste en grootste kerk in heel Nijmegen en een pracht om te zien, zowel van binnen als buiten. De berg is op de Hundisburg, een kleine heuvel, gebouwd en staat in al zijn pracht al sinds de zestiende eeuw in het prachtige Nijmegen. Voor de liefhebbers van oude kerken is dit een absolute bezienswaardigheid.
En zo zijn er nog veel meer plekken die u als bezienswaardigheid in Nijmegen kunt bewonderen. Laat u gewoon betoveren door deze prachtige stad, terwijl u geniet van alle cultuur en overige pracht die deze mooie, bloeiende stad in Gelderland u te bieden heeft. Hier treft u alle andere geweldige bezienswaardigheden die er in Nijmegen te vinden zijn aan, alleen op Rijkvannijmegen-promotie.nl.